;
Od 01 stycznia do 30 września 2017 r uratowaliśmy przed zmarnowaniem ponad 1200 ton żywności. Dziękujemy !
...
Akcja z Yummy
W dniu 11 sierpnia wyszliśmy na ulice Wrzeszcza, żeby edukować w zakresie niemarnowania żywności i częstować przechodniów smakowitymi mini pankejkami truskawkowymi, które przygotowało Yummy Gdańsk, miejsce Dobre na Bank.
  
...
Dobre na Bank i Więcej !
Ruszyliśmy dziś do Gdyni, gdzie opowiadaliśmy o tym, czym zajmują się Banki Żywności oraz jak trójmiejskie restauracje pomagają w realizowaniu naszej misji. Dzieci, dorośli, maturzyści cykliści- każdy cierpliwie słuchał i zajadał słodkości od Więcej.
...
Panel dyskusyjny w ramach Restaurant Week
28 kwietnia uczestniczyliśmy w wyjątkowym panelu dyskusyjnym dotyczącym emocji na talerzach. Towarzyszyła nam Viola Urban, dietetyk, autorka bloga Okiem dietetyka, a rozmowę prowadziła Natalia Taranta-Pelc.
Restaurant Week Polska, dziękujemy za zaproszenie. 
 Po dyskusji skosztowaliśmy specjalnego menu Lobster Restauracja.
 Było wyśmienicie!
...
Pankejki opanowały Wrzeszcz!
W dniu 22 kwietnia wyszliśmy na ulice Wrzeszcza, żeby edukować w zakresie niemarnowania żywności i częstować przechodniów smakowitymi mini pankejkami truskawkowymi, które przygotowało Yummy Gdańsk, miejsce Dobre na Bank.



                                                                                                                         
...
Zapraszamy na panel dyskusyjny
w ramach festiwalu Restaurant Week 
Chcielibyśmy zaprosić Was na wyjątkowe wydarzenie jakim jest panel dyskusyjny poświęcony tematyce wiosennej edycji Festiwalu- "Emocje na talerzach". 
 
O emocjach towarzyszących jedzeniu porozmawiamy z Violą Urban - dietetyczką i autorką bloga "Okiem Dietetyka" oraz Anną Kobiela - Kanaan i Aleksandrą Kulińską - przedstawicielkami Banku Żywności w Trójmieście, autorkami projektu Dobre na Bank. Panel poprowadzi Natalia Taranta-Pelc, organizatorka Trójmiasto Restaurant Week. 
 
Po dyskusji zapraszamy na specjalnie przygotowane menu przez Restaurację Lobster, specjalizującą się w daniach z owocami morza.

Adres: Olivia Business Center (Sky Club, najwyższe piętro), aleja Grunwaldzka 472A, 80-309 Gdańsk 
 
Termin: 28.04 (piątek), 18:00, wstęp bezpłatny z rezerwacją, 90 miejsc
...
Dobre na Bank i Yummy Gdańsk przejmują dzielnicę!
Szukajcie nas 22 kwietnia od godziny 14:00 we Wrzeszczu!
Będzie dużo truskawek i dobrej energii.
  
...
Diana Volokhova
- ambasadorką Banku Dobrych Miejsc
  W dniu 18 listopada w Crazy Room w Inkubatorze Przedsiębiorczości Starter pod hasłem „Bank Dobrych Miejsc – razem przeciwko marnowaniu żywności” odbyło się pilotażowe spotkanie osób, którym temat marnowania żywności nie jest obojętny.

Spotkanie prowadziła Maria Olszewska - trenerka i doradczyni fundraisingu, która przybliżyła nam temat promocji biznesu poprzez zaangażowanie                             w programy społeczne oraz Anna Kobiela- Kanaan - dyrektor Banku Żywności w Trójmieście, pomysłodawczyni akcji "Bank Dobrych Miejsc".        
W spotkaniu udział wzięli przedstawicie gastronomii, kucharze, specjaliści od PR oraz smakosze trójmiejskich lokali. Swoją obecnością zaszczyciła nas także laureatka II edycji programu kulinarnego MasterChef Diana Volokhova, która bardzo pozytywnie ustosunkowała się do akcji i przyjeła rolę Ambasadorki "Banku Dobrych Miejsc".